VZW JAH'AMOR

 

 

OMARM HET LEVEN EN MAAK VAN ELKE DAG EEN FEEST

 

 

VZW Jah’amor heeft zijn oorsprong in een tragisch gebeuren in de zomer van 2012, het verlies van een goede vriend Jeroen, in een verkeersongeval.

 

Eén jaar na het ongeval groeide de wens om iets op touw te zetten, geheel in de stijl die Jeroen zo eigen was. Hij was een kinderlijk jongvolwassene die hield van muziek, festivals en de hele sfeer errond, van gezelligheid in a pure & basic way , van de onvoorwaardelijke Vriendschap en het Leven. Jeroen was een jongen die met heel weinig oprecht gelukkig kon zijn en zichtbaar genoot van al het moois dat het leven hem schonk.

Wij, de vrienden en familie van Jeroen, deelden deze wens en besloten deze om te zetten in realiteit, Jah’Amor was geboren.

Via Jah’amor willen wij de geest van Jeroen laten verder leven. Jah’Amor is niet zozeer eenconcert in memoriam voor Jeroen, maar wel een evenement die de gedachte en levensvreugde waarmee Jeroen door het leven ging uitstraalt.

 

Onze missie is de creatie van een gevoel van puur en basic samenzijn, doorspekt met vriendschap en respect met plaats voor tijdloos genieten.

 

Jeroen studeerde Orthopedagogie, en leek- na een vrij moeizame zoektocht-in de bijzondere jeugdzorg de richting te hebben gevonden die hem kon boeien. Hij zag uit naar de stage bij vzw Habbekrats in Wetteren, die hij in andere omstandigheden begin dit jaar zou hebben afgerond. Die kans heeft hij niet meer gekregen.

Wij willen proberen in zijn plaats ons steentje bij te dragen en hopen dit jaar een deel van de opbrengst van ons event te kunnen schenken aan vzw Habbekrats, een onthaalcentrum voor aandachtsjongeren.

HABBEKRATS

 

Habbekrats is anders

 

Habbekrats is een kleurrijke jeugdorganisatie die zich overal in het land inzet voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar, op zoek naar warmte, vriendschap, avontuur en hulp. Habbekrats zegt dat DE JEUGD GOED BEZIG IS en meent dat ook. Als bewijs heeft Habbekrats elf warme huizen ingericht waar in totaal 2500 jongeren per jaar elkaar ontmoeten.

 

In elk huis zijn er origineel ingerichte ruimtes waar je je kan verwonderen over kleine en grote dingen. Waar je dingen kan beleven. Daarnaast gaat Habbekrats meer dan 80 dagen per jaar op kamp met kinderen en jongeren. Niet zomaar kampen maar echte avonturen waarin jongeren uitblinken als helden.

 

Om het helemaal af te maken biedt Habbekrats ook hulp aan jongeren. We verbinden jongeren met elkaar en met de samenleving. Daar wordt iedereen beter van. Maar we leveren ook snelle hulp aan jongeren in nood. Hier en nu.

 

Kortom. Habbekrats is een professionele jeugddienst die sterk gelooft in haar jongeren en haar doel. Een vriend van de jongeren en een partner voor het jeugdwelzijnswerk.